LUKE: Marina (43° 31’ N, 16° 07’ E)

Kratki opis

Marina sve sama po imenu kaže. Dođeš u Marinu s mora, došao si u marinu, prirodnu skrovitu lučicu, da ni svijećom bolju ne bi mogao naći. Trebalo bi još u marini Marine pronaći Marinu i onda su svi snovi zajamčeni.

A cijelo mjesto i jest kao da je iz sna. Zbog kule, jasno. Ako ste u njoj nekad i boravili kao gost hotela, možda niste znali da su je sagradili trogirski biskupi između 1495. I 1500. i da je
otada, naravno, više puta obnovljena pa zato tako dobro izgleda. Inače, bila je podignuta na otočiću no poslije je, početkom 20. stoljeća, taj dio mora između kule i kopna nasut pa se sad kula ponosito nadvisuje ravno nad površinom.

Marina se nalazi 12 kilometara zapadno od Trogira, usred istoimenog zaljeva i broji 1100 stanovnika. Povrh nje, na brdu Drid, stoji crkvica Gospe Snježne jer je tu, po legendi, nekoć pao snijeg usred ljeta, 5. kolovoza. Ne bojte se, to se
neće ponoviti. U Marini ljeti nema zime.

Karakteristike luke

Zemljopisna širina: 43° 31’ N
Zemljopisna dužina: 16° 07’ E
Dužina pristaništa: 60 m (u planu dodatnih 100 m)
Površina pristaništa: 211 m2 (600 m2)
Površina akvatorija: 1 656 m2 (4 437 m2)

Sve za kapetana

U samoj Marini moguće je opskrbiti se svime što je potrebno, možese skoknuti do doktora, poslati pismo i uzeti novac s bankomata.

Marina je povezana autobusom s Trogirom, do kojega ima 12 kilometara, a time i s ostatkom zemlje. Od Zračne luke Split udaljena je tek 15 kilometara.

Sve za brod

Idealna za opremanje i popravke brodice, u Marini se nudi sve što je potrebno: i majstori i oprema.